Bowling

Bowling pályáink

Bowling szabályai:

A bowling a bábusportok egyike, amelyet csoportban és egyénileg is lehet játszani. A játék során tíz mezőt kell teljesíteni, a cél az elgurított golyóval mind a 10 bábu (fa) ledöntése. Ha a bábukat egy gurításból letaroljuk (strike), akkor a következő két gurítás eredményét hozzá kell számolni a tarolás eredményéhez. Abban az esetben, ha másodikra döntjük le a bábukat (spare) csak a következő gurítás eredménye adódik hozzá pluszban a pontszámokhoz. Ha nem sikerül két dobásból sem levinni az összes bábut, akkor a ledobott bábuk száma adja a mező értékét.
Amennyiben az utolsó mezőben elsőre (strike) vagy akár két lépésben (spare) legurítjuk a 10 fát, úgy még 2 dobás áll rendelkezésünkre. A játékban maximálisan elérhető pontszám 300, amely 12 egymást követő strike adja.A legfiatalabb 300-as pontszámot elérő játékos mindössze 11 éves volt.
Érvénytelennek számít az a gurítás, amikor a játékos belép a pályára. Érvényes és 0 pontot ér a gurítás, amennyiben a golyó a pálya melletti elvezető csatornába ér.

Bowling cipő:

A bowling pályákon használt cipők speciális csúszásgátló talppal rendelkeznek. A kialakítás segít megelőzni a baleseteket, valamint szín és anyaghasználata miatt védi a sportpályák borítását. A bowling pályákon kötelező a bowling cipő viselése!

Bowling golyó:

A játékhoz használt golyók különböző méretben készülnek, a legnagyobb súlyuk legfeljebb 7,25 kg. A golyón 3 darab lyuk található, az ujjakat ebbe dugva lehet létrehozni az eredményes dobáshoz szükséges csavarást. A golyó tömör, de a belsejében különleges formájú és tömegű mag van, amelyek a különféle dobástechnikákhoz igazodnak.

A különböző méretű golyók révén mindenki megtalálhatja a számára ideális sportszert.


Darts tábláink előre láthatólag 2020. márciusáig nem elérhetőek!